Hoe wij jouw onderneming helpen

SWorks biedt brede administratieve, documentele en praktische ondersteuning aan kleine tot middelgrote (zorg)ondernemingen. Op project- of inhuurbasis kunnen tevens front- & backoffice alsmede office management werkzaamheden geleverd worden. Ook ZZp’ers en startende ondernemers helpen wij graag. De diensten kunnen variëren van het opmaken van één enkel document tot het helpen voorbereiden bij de implementatie van het kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) voor de kleinschalige zorgonderneming. Administratieve ondersteuning op het onderdeel KMS bieden wij alleen aan de kleinschalige zorgsector. Overige ondersteuning bieden wij voor alle sectoren.

Hoe borg je kwaliteit in je onderneming? HIervoor wordt gebruik gemaakt van een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS). Dit is een systeem waarin processen, procedures, kwaliteitsdocumenten, registraties en verantwoordelijkheden voor het behalen van doelen op het gebied van kwaliteit zijn vastgelegd.

Voor sommige organisaties (zoals zorginstellingen) is een KMS verplicht. Het niet behalen van de certificatie kan dan zeer ingrijpende gevolgen hebben. In het ergste geval mag er geen zorg meer worden geleverd totdat het KMS aantoonbaar op orde is. 

SWorks verzorgd administratieve ondersteuning bij het onderhoud, de implementatie of her-certificering van het KMS voor de kleinschalige zorgonderneming. Wij doen dit door het opmaken of het herzien van o.a. kwaliteitsdocumenten, versiebeheer, reglementen, functieomschrijvingen, arbeidsovereenkomsten, het beheersplan etc. 


Communicatie

Met goede communicatie in woord en geschrift loopt een organisatie soepel en als vanzelf. Het levert een bedrijf veel op. Denk hierbij aan een herkenbare uitstraling, betrouwbaarheid, bekendheid en een goed Image. Past jouw huidige communicatie (nog) in dit beeld? SWorks helpt je graag nét dat stapje verder zetten.

Dit doen wij door het verzorgen van in- en externe communicatie in woord en geschrift. Bijvoorbeeld externe communicatie met relaties zoals de gemeente, of intern naar eigen medewerkers. Ook kunnen wij meedenken en adviseren in het kiezen of herzien van een communicatiehuisstijl. Ga je voor formeel of informeel en wat past het beste bij je onderneming en doelgroep? Ook teksten voor de website behoren tot de mogelijkheden.

Wij hebben ervaring in het herstellen van vastgelopen of moeizame communicatie met derden. Hierbij wordt de-escalerend gewerkt en een moeilijk lopende communicatie weer op gang geholpen.


Administratie

Creëer rust in je administratie en vindt snel relevante documenten terug. SWorks helpt met het (opnieuw) inrichten en archiveren van je administratie, zowel fysiek als digitaal. In goed overleg en naar de wensen en behoeften van de onderneming.

Iedereen weet dat een geordende administratie overzicht geeft. Toch kan het door drukte of onvoorziene omstandigheden komen dat een onderneming niet (meer) toekomt aan het afhandelen en archiveren van poststukken, informatie van instanties, personeelsdossiers en/of andere documentatie. Als dit te lang duurt stapelt de administratie zich op en is het niet meer duidelijk wat er al afgehandeld is of nog moet gebeuren. Het overzicht is dan zoek en dat kan nare gevolgen hebben. 

Wij helpen door (achterstallige) administratie systematisch te ordenen, te archiveren en de eventuele openstaande punten in kaart te brengen en desgewenst af te handelen. N.b. SWorks verzorgd geen financiële administratie. Voor het verzorgen hiervan kunnen wij doorverwijzen naar een vertrouwde partner.

Documentcreatie

Uit onderzoek is gebleken dat een medewerker gemiddeld twee uur per dag bezig is met het opzoeken van informatie in eigen systemen en geschikt maken voor een nieuw document. Tijd die de medewerker beter had kunnen benutten voor de eigen kerntaken. Er zijn dus nog wel wat uurtjes efficiencywinst te behalen…

SWorks verzorgt op efficiënte wijze alle benodigde documenten voor jouw onderneming. Ook één enkel document of incidentele brief is mogelijk. Een greep uit de mogelijkheden; schrijven van brieven, mailings, opmaken van (kwaliteits) documenten, formulieren, algemene voorwaarden, opzetten en uitzetten van (klanttevredenheids) onderzoeken en teksten voor speciale doelgroepen. 

Tevens verzorgen wij fysieke mailings. Wij kunnen hierbij onderdelen of het gehele proces verzorgen. Van het opstellen van de tekst, de opmaak van de brief, het frankeren en verzenden naar de doelgroep. Denk hierbij aan een informatiebrief of een onderzoek. in de juiste toonzetting geschreven. Voor frankering en verzending maken wij gebruik van de diensten van Frama en PostNL.


contact

Benieuwd of SWorks iets voor jouw organisatie kan betekenen? Wij staan je graag te woord voor meer informatie of een vrijblijvend persoonlijke advies.